Sony verkoopt muziekserviceprovider Gracenote

Sony verkoopt zijn muziekserviceprovider Gracenote voor $ 170 miljoen. Het bedrijf heeft een uitgebreide database met informatie over liedjes en albums.



De koper is het Amerikaanse mediabedrijf Tribune, zoals de bedrijven maandag hebben aangekondigd.



Gracenote heeft informatie over meer dan 180 miljoen nummers en de database is 550 miljoen keer per dag toegankelijk. Het aanbod is bijvoorbeeld belangrijk voor de werking van streamingdiensten en wordt ook gebruikt bij het lezen van CD's in de computer. Tribune, de moeder van kranten als Los Angeles Times, heeft al een vergelijkbare metadata-service voor films en tv-shows en wil Gracenote ermee verbinden.



Sony staat momenteel onder enorme druk van de Amerikaanse investeerder Daniel Loeb. Hij beschuldigt de Japanse groep, de entertainmentbusiness met filmstudio's en platenmaatschappij die niet goed genoeg is om te beheren. Daarom roept Loeb op om de divisie af te splitsen en naar de aandelenmarkt te brengen. De opbrengsten zullen worden gebruikt voor de herstructurering van de kernactiviteit elektronica, die al jaren verzwakt. Sony-topman Kazuo Hirai vecht tegen het plan. De scheiding van Gracenote kan een poging zijn om geld in te zamelen zonder de kroonjuwelen te verkopen.



Tribune

Popular

Recent Posts

Blogarchief