Ongeval na alcoholgebruik - rijbewijs verdwenen?

Degenen die onder invloed van alcohol rijden, hoeven niet automatisch de intrekking van het rijbewijs te verwachten - want zelfs als een ongeval wordt veroorzaakt, is de limiet van 1,1 per duizend nog steeds geldig. Een uitspraak heeft dit nu bevestigd. wen Als het niveau van alcoholcontrole na een zelf-ongeluk minder dan 1,1 delen per duizend in het bloed bedraagt, gaat het rijbewijs niet automatisch verloren.

Een ongeval onder invloed van alcohol hoeft niet altijd te leiden tot het verlies van het rijbewijs. Dit geldt met name als de betrokkene de limiet van 1,1 per duizend niet heeft overschreden.



In de zaak voor de rechtbank had Dessau-Roßlau (Az.: 11 Gs 472/14) een automobilist in de Stad negeerde het recht van overpad. Het kwam tot het ongeluk, waarbij een materiële schade optrad. Een bloedmonster resulteerde in een ongevalsveroorzaker van 0,65 per duizend. Het parket wilde toen het rijbewijs intrekken, meldt de Vereniging Verkeerswet van de Duitse Orde van Advocaten (DAV).



Zonder succes: de automobilist had in dit geval het recht van overpad genegeerd, aldus de rechters. Maar het is niet bewezen dat dit te wijten was aan de alcohol. Aangezien de bestuurder vanwege de alcohol geen extreme tekorten had, zag de rechtbank verder geen bewijsmateriaal dat een intrekking van het rijbewijs rechtvaardigde.

Popular

Recent Posts

Blogarchief