Elke tweede persoon is geregistreerd in een sociaal netwerk

Bijna elke tweede persoon is nu geregistreerd in een sociaal netwerk. Volgens een recent onderzoek van Allensbach zijn 47 procent van de 14- tot 64-jarigen in Duitsland gebruikers van Facebook, Google+ en andere providers.

Bijna elke tweede persoon is nu ingeschreven in een sociaal netwerk. Volgens een recente Allensbach-enquête zijn 47 procent van de 14- tot 64-jarigen in Duitsland gebruikers van Facebook, Google+ en andere providers.



In de afgelopen vijf jaar is het aandeel gebruikers van sociale netwerken bijna verdrievoudigd (van 16 procent). Vier van de vijf respondenten (81 procent) zijn geregistreerd voor 14 tot 19-jarigen en slechts één op de vijf (21 procent) in de leeftijd tussen 50 en 64.



Onder de jongere netwerkgebruikers is de Emotionele hechting aan de virtuele vriendenkring is bijzonder hoog: elke tweede persoon (51 procent) kan zich het leven zonder het netwerk niet meer voorstellen, bij 20- tot 29-jarigen is dit voor 41 procent het geval. In beide leeftijdsgroepen is de verbinding met de mobiele telefoon nog sterker: iets minder dan driekwart van de respondenten op deze leeftijd (73 en 74 procent) kon niet zonder hun mobiele telefoon.

Popular

Recent Posts

Blogarchief