Studie: Elektrische auto's scoren met lage werkplaatskosten

Elektrische auto's zijn goed voor het milieu, maar relatief duur om te kopen, dat is de heersende mening. Maar nu scoort de e-mobile met nog een voordeel.

Elektrische auto's zijn goed voor het milieu, maar relatief duur om te kopen, dat is de heersende mening. Maar elektrische auto's hebben nu een ander voordeel.



Elektrische auto's zijn duurder in aanschaf dan benzine - of dieselvoertuigen - maar dit kan lagere werkplaatskosten betekenen. In een recent onderzoek had het door batterijen aangedreven alternatief bijvoorbeeld een voorsprong op het gebied van onderhouds - en reparatiekosten. Dit wordt gemeld door het Institute for Automotive Industry (IFA), verwijzend naar een onderzoek door de universiteit van toegepaste wetenschappen Nütringen-Geislingen. De werkplaatskosten van elektrische auto's waren tot 35 procent lager dan die van auto's met interne verbrandingsmotoren.



De redenen zijn, volgens deskundigen: elektrische auto's hebben geen olie veranderingen nodig heeft, hebben een lagere slijtage van de remmen, en hun eigenaren moeten niet uitlaten, noch koppelingen vervangen



De kosten verschil van 35 procent had bij. resulteren vergelijken van verschillende acht jaar oude kleine auto, reizen 8.000 kilometer per jaar. De deskundigen berekende kosten van 3650 euro voor reparatie en onderhoud van auto's met verbrandingsmotoren. Met elektrische auto's, waren er slechts 2.350 euro.

Popular

Recent Posts

Blogarchief