Koop de juiste tv voor uw woonkamer

De ideale grootte van een tv hangt af van de afstand tussen het scherm en de bank of fauteuil. Normaal is de vuistregel: een derde van de afstand van de stoel in centimeters is de ideale schermdiagonaal. als faustregel für die ideale bildschirmdiagonale gilt: ein drittel des sitzabstandes in zentimetern. (bild: dpa) Vuistregel voor de ideale schermdiagonaal: een derde van de stoelafstand in centimeters. (Afbeelding: dpa)

De ideale grootte van een tv hangt af van de afstand tussen het scherm en de bank of fauteuil. Normaal is de vuistregel: een derde van de afstand van de stoel in centimeters is de ideale schermdiagonaal.



Bij analoge tv-ontvangst stoort het beeldruis anders te veel, legt tv-expert Michael Bieg uit het tijdschrift "Audio Video Foto Bild" uit. "Voor afbeeldingen met een hoge resolutie kan de afbeelding ook iets groter zijn." Iedereen die al HDTV ontvangt of voornamelijk blu-ray-films bekijkt, kan dus ongeveer de helft van de stoelafstand kiezen als een diagonaal.



"Het wordt alleen vervelend als ze niet de hele foto in één keer kunnen vastleggen en hun hoofden moeten bewegen ", zegt Bieg. Een grote tv is vooral de moeite waard met 3D-foto's. "Ze lijken gewoon spectaculairder." De schermdiagonaal van televisies wordt meestal uitgedrukt in inches: 1 inch is ongeveer 2,54 centimeter.

Popular

Recent Posts

Blogarchief