Rescue voertuigen in gebruik zijn altijd gratis ritje

Iedereen die een sirene hoort hoort zich zo mogelijk zo te gedragen dat hij de ambulance niet hindert. Hij heeft altijd voorrang en bij een aanrijding moet de andere weggebruiker de schade dragen.

Iedereen die een sirene hoort hoort zich zo te gedragen dat hij de ambulance niet in de weg zit. Hij heeft altijd voorrang en bij een aanrijding moet de andere weggebruiker de schade dragen.



Reddingsvoertuigen in actie hoeven zich niet aan de verkeersregels te houden. De chauffeurs kunnen erop vertrouwen dat ze worden waargenomen met een geschakelde sirene en blauw licht van ongeveer 50 meter breed. Andere weggebruikers moesten dan de weg vrijmaken, de rechtbank van Saarbrücken besliste in een uitspraak (bestandsreferentie: 13 S 61/11), waarop de verkeersadvocaten van de Duitse orde van advocaten (DAV) wijzen.



In het geval van een auto - Bestuurder botste toen hij linksaf sloeg met een ambulanceauto, die snel van achteren met blauwe lichten en sirene naderde en links wilde passeren. De bestuurder betwijfelde of hij de schuld voor het ongeval zou moeten dragen - en kreeg voor de rechtbank een betere te horen. Iedereen die tijdens een operatie een reddingsvoertuig in de weg zit, moet meestal de schade aan het ongeval vervangen, waarschuwt de DAV.

Popular

Recent Posts

Blogarchief