Controleer de internetsnelheid met test

Veel surfersnelheid van internetgebruikers is vaak te traag. Is het gewoon ongeduld of zijn er eigenlijk minder gegevensoverdrachtsnelheden beschikbaar? Voor een breedbandverbinding kan dit worden gecontroleerd met een online test. di De snelheid van een breedbandverbinding kan worden gecontroleerd op een website van het Federale Netwerk Agentschap.

Iedereen die niet zeker weet of de internetserviceprovider de afgesproken internetsnelheid echt levert, kan dit met een test verifiëren. Een testsite om de snelheid van de eigen verbinding te meten, bijvoorbeeld door het Federale Netwerk Agentschap op internet.



Het doel van de test is daarom om de datatransmissiesnelheid van de breedbandverbinding aan te passen aan de gecontracteerde gegevensoverdrachtssnelheid. Met een bedrade verbinding (LAN) kon de meest betrouwbare resultaten worden bereikt, was een meting via WLAN mogelijk, maar deze kon het meetresultaat beïnvloeden. Gebruikers van de test moeten eerst informatie verstrekken over de postcode, de provider, het tarieftype of de verbindingssnelheid.



Aan het einde van de test worden ook de gegevensoverdrachtsnelheden van downloads in procenten gegeven. Waarden lager dan 100 procent betekenen dat de meetwaarde lager is dan de afgesproken maximale waarde. De test is ook beschikbaar voor mobiel internet als app voor Android en iOS.



Breedbandmeting



Veelgestelde vragen voor de test

Popular

Recent Posts

Blogarchief