Groene testbadges zijn binnenkort ongeldig

Het einde nadert: vanaf 2013 is de groene HU-badge niet langer geldig. Per 1 maart moet het voertuig naar het hoofdonderzoek worden gebracht, anders wordt het bedreigd met een boete. di De groene HU-badge vervalt aan het einde van 2012.

Uw einde nadert: vanaf 2013 is de groene HU-badge niet langer geldig. Het voertuig moet vóór 1 maart naar het hoofdonderzoek worden gebracht, anders kan een boete worden opgelegd.



De groene hoofdinspectiebadges op kentekens worden omstreeks de jaarwisseling ongeldig. Degenen die nog op de groene inspectiesticker zitten, moeten om de jaarwisseling voor de volgende hoofdinspectie (HU) een afspraak maken, adviseert de Dekra in Stuttgart. Als de deadline met twee maanden wordt overschreden, dreigt een boete van 15 euro. Na vier maanden zijn er 25, na acht maanden, 40 euro en twee punten in Flensburg.



Volgens de Dekra hebben voertuigen die laat aankomen op HU aanzienlijk meer tekortkomingen. Het auditkantoor vertrouwt op gegevens van 1,6 miljoen grote voertuiginspecties in het derde kwartaal van 2012. Dienovereenkomstig overschreden ongeveer 90.000 voertuigen de HU-deadline met meer dan twee maanden. Het aantal defecten in deze groep is meer dan 30 procent groter dan voor tijdige geïnspecteerde voertuigen. Het aantal significante tekortkomingen was zelfs tot 50 procent groter.

Popular

Recent Posts

Blogarchief