Een handbeweging is nog geen bewijs van mobiel gebruik

is Zit er een mobiele telefoon op of is de bestuurder aan het krabben? Maar de handbeweging naar het oor is niet voldoende om een ​​boete te rechtvaardigen.

Krassen op het hoofd is toegestaan ​​tijdens een rit. Daarom is de hand op het oor niet genoeg voor een boete - de politie moet bewijzen dat een mobiele telefoon daadwerkelijk is gebruikt.



Een handbeweging die typisch is voor het gebruik van mobiele telefoons, is niet genoeg om te bewijzen dat een autobestuurder in de auto zit De rit die zijn mobiele telefoon heeft gebruikt. In en verkeer advocaten van de Duitse Orde van Advocaten (DAV) informatie verwijzen naar een beslissing van het Oberlandesgericht Thüringen (Ref. 1SS Rs 26/13 (63))



In het geval bij een automobilist werd veroordeeld tot een boete te betalen. omdat hij "typisch voor het gebruik van een mobiele telefoon handgebaar aan zijn oor te gaan" leverde volgens de getuigenis van een politieagent tijdens het rijden. Het Hof van Beroep vernietigde het oordeel over, echter, omdat de getuige gezien had een mobiele telefoon in de hand van de bestuurder. Zonder verder bewijs - zoals een val in de mobiele telefoon van de passagiersstoel - bewijst de handbeweging niet dat hij had gebeld. Er zijn veel redenen waarom de chauffeur zijn hand op zijn oor heeft gelegd.



Advocaat Informatie Verkeersrecht

Popular

Recent Posts

Blogarchief