Controleer de gouden sectie van een afbeelding met IrfanView

Professionele fotografen weten dat om een ​​onderwerp echt tot zijn recht te laten komen, het niet precies in het midden, maar idealiter in een gulden snede moet worden geplaatst. Of een foto aan deze vereiste voldoet, kan zonder de moeite van het berekenen worden achterhaald. mi Met IrfanView kunt u de gulden snede van een foto bekijken. (

Professionele fotografen weten dat om een ​​onderwerp echt tot zijn recht te laten komen, het niet precies in het midden, maar idealiter in de gulden snede moet worden geplaatst. Of een foto die voldoet aan deze vereiste kan worden gevonden zonder vervelende rekenkundige bewerkingen.



Met de gratis afbeeldingenviewer IrfanView kun je het gouden gedeelte van een foto bekijken. IrfanView 4.28 of hoger biedt een extra functie. Laad een foto met IrfanView. Teken vervolgens met de muis van de linkerbovenhoek naar de rechter benedenhoek. Klik op "Bewerken, grid tekenen in marker, gouden gedeelte". IrfanView toont nu een overeenkomstig raster in het afbeeldingsgebied. Het onderwerp op de voorgrond moet nu op een of meer van de 4 regels staan. In het voorbeeld wordt de beker aangepast op de rechter gouden snijlijn.

Popular

Recent Posts

Blogarchief