Marktonderzoeker: Yahoo verouderde Google op Amerikaanse internetgebruikers

Voor het eerst sinds meer dan twee jaar heeft Yahoo meer Amerikaanse internetgebruikers aangetrokken dan zijn grote concurrent, Google, aldus marktonderzoekers. De Yahoo-pagina's in de VS waren in juli aan meer dan 196 miljoen bezoekers gekomen, meldde de analyseservice Comscore eind woensdag.

Dat zette de internetpionier op de eerste plaats op de comscore-lijst van de 50 meest bezochte Amerikaanse websites. Google stond op de tweede plaats met 192 miljoen bezoekers, gevolgd door Microsoft, Facebook en AOL. Het blogplatform Tumblr, dat Yahoo onlangs kocht, werd nog steeds afzonderlijk geteld. Het kwam tot 38 miljoen bezoekers.



Comscore meet internetverkeer en publiceert ook cijfers over de distributie van smartphones. Het bereik van websites is belangrijk voor de verkoop van online adverteren, de hoofdactiviteit van Yahoo en Google. Meest recent stond Yahoo bovenaan in de lijst van de meest bezochte Amerikaanse sites in mei 2011.



Comscore bood geen reden voor Yahoo's huidige push naar de top. Gebaseerd op hoe dichtbij Yahoo en Google de afgelopen paar maanden zijn geweest, kunnen het gewoon normale fluctuaties zijn, volgens een verklaring voor de blog "Marketingland."



Communicatie fromComscore



Rapport van "Marketing Land"

Popular

Recent Posts

Blogarchief