Intel trekt zich terug uit het tv-bedrijf

De chipfabrikant Intel trekt zich na jarenlange ambities vooralsnog terug uit de markt voor televisies. In de toekomst zal het bedrijf vertrouwen op tablet-pc's, smartphones en zogenaamde ultrabooks. intel hakt das fernsehgeschäft ab. (bild: bernd thissen/dpa) Intel breekt het tv-bedrijf aan. (Afbeelding: Bernd Thissen / dpa)

De chipfabrikant Intel trekt zich na jarenlange ambities vooralsnog terug uit de markt voor televisies. In de toekomst zal het bedrijf vertrouwen op tablet-pc's, smartphones en zogenaamde Ultrabooks.



Intel verlaat de tv-activiteiten. Het bedrijf zal blijven processors voor set-top boxes te bieden, maar zou in de toekomst meer richten op de markt voor tablet-pc's, smartphones en ultrabooks, Intel woordvoerster Claudine Mangano zei dat het financiële persbureau Bloomberg.



De 's werelds grootste fabrikant van computerchips probeert al jaren om een ​​voet aan de grond te krijgen in de markt voor consumentenelektronica en om minder afhankelijk van de fluctuerende vraag naar pc-processors worden. Voor de televisiemarkt vond het bedrijf het chipplatform "Viiv" uit, dat ondanks een eerste samenwerking met Philips de overhand had. Meest recent leverde het bedrijf processors uit de Atom-serie voor Sony's Google TV. Uiteindelijk kon Intel echter niet de chips trotseren tegen de eigen ontwikkelingen van de grote fabrikanten van consumentenelektronica.

Popular

Recent Posts

Blogarchief