Maak ijzige ruiten niet schoon met een ruitenwisser

Automobilisten mogen ook geen lichte lagen ijs op de voorruit verwijderen met de ruitenwissers. Slechts een paar bewegingen kunnen de veegrand vernietigen, waarschuwt TÜV Süd in München. erst kratzen, dann wischen: so bleiben die scheibenwischer heile. (bild: dpa) Eerst krassen en dan wissen: op die manier blijven de ruitenwissers gezond. (Afbeelding: dpa)

Bestuurders mogen lichte ijsvellen op de voorruit niet verwijderen met de ruitenwissers. Slechts een paar bewegingen kunnen de veegrand vernietigen, waarschuwt de TÜV Süd in München.



Slecht voor de wisser zijn ook bladeren en naalden die onder het rubber zijn gevallen. De TÜV beveelt daarom aan om ze te verwijderen voordat de reis begint. Moeilijke ruitenwissers hoeven echter niet altijd onmiddellijk te worden vervangen. Soms moet u voorzichtig schoonmaken. Het enige dat u hoeft te doen is water toevoegen met afwasmiddel en een nagelborstel die over de rubberen strook wordt geborsteld. Voor grotere vervuiling beveelt de TÜV een keukenhanddoek en onverdund antivriesmiddel voor ruitenwissers aan. Om het rubber te beschermen, mogen agressieve oplosmiddelen of benzine nooit worden gebruikt.



Hoe de antivries correct werkt


Als u antivries met de auto in het dweilwater mengt, moet u het ruitensproeiersysteem gebruiken. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het antivriesmiddel ook het leidingsysteem bereikt, verklaart de Duitse Vereniging voor Technisch Toezicht (GTÜ) in Stuttgart. Als dit niet het geval is, kunnen de sproeimondstukken ondanks de vorstbeveiliging bevriezen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief