Google-award voor «Airwriting Glove»

Hun ontwikkeling om het schrijven op de mobiele telefoon te vereenvoudigen heeft een computerwetenschap met een Google-prijs van 81 000 dollar (61 000 euro) gebracht voor computerwetenschappers van Karlsruher.

Professor Tanja Schultz en afgestudeerd computerwetenschapper Christoph Amma hebben een soort handschoen ontwikkeld die kan detecteren wat er op de polsbewegingen wordt geschreven. Dat zou al snel het vervelende typen op de virtuele minitoetsenborden van mobiele telefoons overbodig maken, zei het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) op donderdag.



"Met de airwriting-handschoen kun je als een onzichtbaar schoolbord in de lucht schrijven", legt Amma uit. Acceleratie - en rotatiesensoren vertaalden deze bewegingen vervolgens naar het schrijven. Hiervoor worden karakteristieke signaalcurves voor elke letter opgeslagen. "Het systeem heeft momenteel een foutenpercentage van elf procent. Als we het systeem aanpassen aan de individuele spelling van de gebruiker, daalt het tot slechts drie procent. "



Met het geld van de" Google Faculty Research Award "willen de wetenschappers de procedure verfijnen en het draagcomfort vergroten. "Bijvoorbeeld integratie in een onopvallende armband zou denkbaar zijn," zei Amma. Het systeem kan ook rechtstreeks in smartphones worden geïntegreerd, die dan virtueel zelf een pen worden.



Diploma's over airwriting

Popular

Recent Posts

Blogarchief