Autoverzekering gaat automatisch naar kopers via

Bij verkoop van een auto wordt het contract met de motorrijtuigenverzekering niet automatisch beëindigd. In plaats daarvan gaan zowel de aansprakelijkheidsverzekering als de cascoverekking naar de koper van het voertuig. di Beeldzoom De regeling zorgt ervoor dat alle geregistreerde auto's voldoende dekking bieden.

Bij de verkoop van een voertuig gaat de verzekering over op de koper. Dit zegt Katrin Rüter van de Algemene Vereniging van de Duitse Verzekeringsindustrie (GdV) in Berlijn. Deze verordening in de wet op het verzekeringscontract zorgt ervoor dat alle goedgekeurde auto's altijd voldoende bescherming tegen de verzekering hebben, voegde Jürgen Scheurer toe vanuit het vergelijkingsportaal Verivox in Heidelberg. De koper kan echter binnen de wettelijke opzegtermijn van één maand van verzekering veranderen.



Als de koper een ongeval heeft gemaakt voordat de wagen opnieuw is geregistreerd, wordt de aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen van de verkoper betaald zonder dat dit van invloed is op de korting op niet-inbreuken. Zolang de auto nog niet ergens anders is verzekerd, zijn "verkoper en koper nog steeds hoofdelijk aansprakelijk voor de premie van het lopende verzekeringsjaar", voegde Rüter toe. Dit betekent: "Tot die tijd kan de verzekeraar kiezen wie hij de premie berekent."



Als de verkoper dergelijke gevallen wil voorkomen, is het het beste om het voertuig zelf bij de registratie-instantie en de verzekering te registreren. In elk geval moet hij volgens het GdV onmiddellijk het verkoopcontract met de datum en het tijdstip van aflevering aan de verzekeraar toesturen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief