Enquête: Bijna geen enkele fietser rijdt altijd met een helm

Nauwelijks rijdt een fietser in Duitsland altijd met een helm. Dit heeft geresulteerd in een representatieve enquête in opdracht van de Duitse sociale ongevallenverzekering (DGUV). Slechts ongeveer 10 procent van de ondervraagde fietsers verklaarde dat ze altijd een helm gebruiken. Nauwelijks rijdt een fietser in Duitsland altijd met een helm. Dit heeft geresulteerd in een representatieve enquête in opdracht van de Duitse sociale ongevallenverzekering (DGUV). Slechts ongeveer 10 procent van de ondervraagde fietsers verklaarde dat ze altijd een helm gebruiken.



Groter dan zorg voor hun eigen hoofd, volgens de enquête, blijkbaar rond de nakomelingen: 89 procent van de respondenten zou aandacht besteden aan hun eigen kinderen op schoolleeftijd dat ze een helm op de fiets dragen. Bijna tweederde (59 procent) van de ouders zou de fietshoofdbescherming gebruiken om op een fiets te rijden.



Op de vraag of fietshelmen wettelijk verplicht zijn, zegt 41 procent van de respondenten nee, Voor een algemene helmwacht zei slechts een kwart (25 procent) van de respondenten. Vergelijkbare cijfers (27 procent) zeiden dat verplicht dragen alleen zou moeten gelden voor kinderen en adolescenten. Voor de DGUV-preventiecampagne "Risk out!" enquête gehouden onder de respondenten van TNS Emnid 1000 personen

Popular

Recent Posts

Blogarchief