MZ brengt elektrische scooter met 15 pk motor

Een bijzonder sterke elektrische scooter brengt de Duitse fabrikant MZ op de markt. In het voorjaar van volgend jaar noemde de scooter "e-power max." staan ​​bij de dealers.

De Duitse fabrikant MZ wil een bijzonder sterke elektrische scooter op de markt brengen. In het voorjaar van volgend jaar noemde de scooter "e-power max." staan ​​bij de dealers.



De batterijaandrijving van de "e-power max." Volgens het bedrijf ontwikkelt 11 kW / 15 pk en een maximumkoppel van 60 Newton meter. Dat is genoeg om de scooter in drie seconden tot 50 km / u te versnellen. De topsnelheid is aanvankelijk beperkt tot 70 km / u, maar MZ belooft al snellere varianten: "Op het platform van de 'e-power max.' Scooters kunnen in verschillende prestatiecategorieën worden geproduceerd met een topsnelheid tot 110 km / u. "



De lithium-polymeerbatterij slaat vermogen tot 70 kilometer op. Met een speciale snellader kan de batterij binnen twee uur worden ververst. De geïntegreerde standaardlader heeft hiervoor twee keer zo veel tijd nodig. De bijna twee meter lange e-scooter weegt 130 kilo, heeft een schijfrem vooraan en wordt vertraagd achter met een trommelrem. Het motorvermogen geeft een tandriem door aan het achterwiel, dat op een eenarmige achterbrug is gemonteerd. Tot nu toe geeft MZ geen details over de voertuigprijs: het moet tussen 5.000 en 7.000 euro zijn.

Popular

Recent Posts

Blogarchief