Geen schade bij een val op herkenbaar slecht fietspad

Niet alle fietspaden zijn in goede staat. Vorst of wortels kunnen de stoep beschadigen en bulten vormen. Fietsers moeten daarom hun rijstijl aanpassen om vallen te voorkomen. Omdat de gemeenschappen niet noodzakelijkerwijs hoeven te waarschuwen met tekens. fahrradfahrer sollten die beschaffenheit des radweges prüfen. nicht alle streckenabschnitte sind so beschaffen wie dieser. Fietsers moeten de staat van het fietspad controleren. Niet alle secties zijn zo.

Wie crasht op een slecht fietspad, komt niet noodzakelijk in aanmerking voor compensatie en compensatie van de gemeenschap. Een dergelijke beslissing van de rechtbank van Magdeburg, waaraan de werkgroep Verkeer Wet van de Duitse Orde van Advocaten (DAV) punten (Ref. 10 O 984/17)



In de zaak had betrekking op een fietser die op een fiets gecrasht. , Op de plaats van de verharding van de weg was gewelfde, bleek kuilen en scheuren - deze waren echter duidelijk zichtbaar



Het beroep tot 3500 euro schadevergoeding en 400 euro aan schadevergoeding, het Hof van het starten.. Want gemeenschappen zijn alleen verplicht om gevaren te elimineren of hen te waarschuwen, als ze zich niet openbaren. Hier kon echter de slechte toestand op afstand gedetecteerd zijn, wat werd bevestigd door een getuige en foto's van de plaats van het ongeval. De fietser zou zijn rijstijl dienovereenkomstig moeten aanpassen.



Arbeitsgemeinschaft Verkehrsrecht

Popular

Recent Posts

Blogarchief