ADAC kiest de voorste loper

Nooit eerder staken automobilisten zo vaak als in de zomer vast in het verkeer. Op vrijdag was het risico het grootst voor automobilisten. Dit wordt aangetoond door een evaluatie van de ADAC. Hierdoor weet men nu ook waar de meeste congestie was. we Als je vastzit in een file, moet je kalm blijven. In Beieren moesten automobilisten meestal een ongewenste pauze nemen.

Automobilisten hebben deze zomer bijzonder sterke zenuwen nodig gehad op de snelwegen van Beieren. Bijna de helft van alle vakanties van tien kilometer op Duitse snelwegen werden volgens de ADAC geregistreerd in de vrije staat.



Met 45 procent waren de snelwegen in Beieren aan de leiding - ruim voor Baden-Württemberg (16 procent) en Nedersaksen (11 procent). De vakantieweken werden geëvalueerd tussen 26 juni en 13 september.



Nationaal gezien waren er in de zomer zoveel files als nooit tevoren. Op de twaalf beoordeelde weekenden had de ADAC932 files op Duitse snelwegen, in 2014 was dat 863. De wegen waren het meest druk op vrijdag met 475 van de 932 lange files. De andere helft was ongeveer gelijk aan zaterdag en zondag. Vooral stoppend ging hij op de A8 (165) vooruit. De belangrijkste oorzaak van de totale toename van het aantal is de vele bouwplaatsen van de ADAC in Duitsland.

Popular

Recent Posts

Blogarchief