Veel bestuurders eten

tijdens het rijden De hete koffie is klaar om in de houder van het dashboard te worden ingelegd, de ontbijtsandwich bevindt zich op de passagiersstoel. Een situatie die veel chauffeurs kennen. Volgens een enquête eet of drinkt elke derde persoon aan het stuur.

De hete koffie hangt in de houder van het dashboard, de broodjesontbijt zit op de passagiersstoel. Een situatie die veel chauffeurs kennen. Volgens een enquête eet of drinkt elke derde persoon aan het stuur.



Elke derde bestuurder (33 procent) eet en drinkt tijdens het rijden. Volgens een representatief Forsa-onderzoek is voedselinname het meest voorkomende nevenactiviteit aan het stuur. Van de jongeren tot 30 jaar neemt zelfs één op de twee (49 procent) een hapje of drankje op tijdens het rijden. Maar dit kan gevaarlijk zijn: volgens het Allianz Centrum voor Technologie is afleiding verantwoordelijk voor 10 procent van alle ongevallen.



Volgens de enquête gebruikt 21 procent ook hun navigatieapparaat tijdens het rijden. In het geval van vrouwen zorgt 16 procent voor hun kinderen terwijl ze achter het stuur zitten. Ondanks de aanstaande boete gebruikt 12 procent hun mobiele telefoons om te praten over het oor - en niet via het handsfree-systeem. Vooral jonge chauffeurs worden afgeleid door hun gevoelens: van de 18- tot 29-jarigen kust 23 procent de passagier tijdens het rijden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief