Weinigen willen in de toekomst afstand doen van hun eigen auto

Brandstof besparen, minder rijden - zelfs de auto afschaffen en indien nodig een lenen? Wat klinkt als een baanbrekend model, kan zich volgens een enquête slechts enkele autobezitters voorstellen.

Bespaar brandstof, rijd minder - raak de auto kwijt en leen er een wanneer nodig? Volgens een enquête kunnen weinig autobezitters zich voorstellen hoe een toekomstgericht model klinkt.



Bijna tweederde van de Duitsers (63 procent) wil in de toekomst een eigen auto bezitten. Slechts 9 procent kan me voorstellen dat, volgens een GfK-onderzoek, in plaats daarvan, binnenkort uitsluitend worden gebruikt autodelen voertuigen of huurauto. Ongeveer een kwart van de respondenten (24 procent) wil gebruiken naast een eigen auto, indien nodig huren en een groter model voor vakantie reizen te huren, bijvoorbeeld, in aanvulling op haar eigen kleine auto



Met deze voorkeuren, de Duitsers zijn in het Europese gemiddelde. Van de in totaal 8844 ondervraagde Europeanen uit zeven landen willen 64 procent van de autobezitters te houden. 23 procent wil autodelen gebruiken naast hun eigen auto en 7 procent geeft in de toekomst afstand van hun eigen auto. De bereidheid om uitsluitend met huurauto's te reizen groeit in heel Duitsland en Europa met de grootte van de woonplaats en met de leeftijd. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het internetportaal Autoscout24.

Popular

Recent Posts

Blogarchief