Vonnis: parkeren op de taxistandplaats garandeert onmiddellijke slepen

keine ausnahme: we Geen uitzondering: als u uw voertuig bij een taxistandplaats parkeert, kunt u het meteen wegslepen.

Alleen het uitschakelen van de auto bij de taxistandplaats is geen goed idee. Zelfs als de chauffeur zijn onmiddellijke terugkeer op een slip aankondigt. Het voertuig kan toch worden weggesleept.



Als u niet op een taxistandplaats parkeert, moet u onmiddellijk slepen. Dit is het vonnis van de federale administratieve rechtbank in Leipzig (referentie: 3C 5.13) waarnaar ADAC verwijst. In de regel moet geen wachttijd worden aangehouden voordat de auto op de haak kan worden gelegd. Ter ondersteuning heeft de rechtbank verklaard dat het gebruik van de taxistandplaatsen erg belangrijk uit te brengen. Ter vergelijking, in het geval van een beperkte deelneming ban slepen evenredig is pas na een uur wachten, de ADAC



In het onderhavige geval een tour buschauffeur had geparkeerd zijn voertuig op een stand in Frankfurt en een stuk papier met zijn. laat een telefoonnummer, maar onder die hij spontaan onbereikbaar. dan is een stadsverkeer-monitor besteld slepen. Hoewel de maatregel werd geannuleerd toen de buschauffeur na tien minuten terugkwam, kreeg hij nog steeds een factuur toegestuurd. De buschauffeur had hiertegen bezwaar, men zou hebben moeten wachten tijdens het slepen. Het hof zag het anders.

Popular

Recent Posts

Blogarchief