Adobe sluit kwetsbaarheid in PDF-lezer

Adobe heeft een kritieke kwetsbaarheid in de PDF Reader Adobe Reader gesloten. Gebruikers van Windows - of Mac-computers kunnen de patch automatisch importeren via de updatefunctie. adob Adobe heeft een kritieke kwetsbaarheid in Adobe Reader gesloten.

Adobe heeft een kritieke kwetsbaarheid in de PDF Reader Adobe Reader gesloten. Gebruikers van Windows of Mac-computers kan de patch automatisch te importeren via de update-functie.



Dit beïnvloedt de software versies voor de besturingssystemen Windows, Mac OS en Linux. Ook in de PDF-software Acrobat is een beveiligingshiaat gesloten. Het had al schadelijke software in omloop moeten zijn, die de kloof benut. Er was geen informatie over werkelijke schade.



De zwakte was ongeveer een week geleden ontdekt. Met behulp van deze kunnen hackers gemanipuleerde PDF-documenten gebruiken om computers van derden onder hun beheer te brengen. Het was voldoende om het PDF-document te openen. Adobe raadt gebruikers aan om te upgraden naar de nieuwste versie van de software. Als een alternatief voor de automatische update kunnen gebruikers de nieuwe versie ook downloaden van de website van het bedrijf. Nadien moet de automatische updatefunctie van het programma worden geactiveerd.



Adobe Reader wordt veel gebruikt voor het openen van PDF-bestanden. Slechts ongeveer twee weken geleden had het softwarebedrijf een gat in hun Flash-speler ingevuld, de media-inhoud werd afgespeeld.

Popular

Recent Posts

Blogarchief