Google prijst 3,14 miljoen voor hackers

De internetgigant Google wil hackers aanzetten tot een goed doel om in te breken in hun eigen besturingssysteem. Google prees hiervoor tot 3,14159 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) aan prijzengeld. durc Dankzij vriendelijke hackers kan de internetgigant potentiële beveiligingslekken in het Chrome-besturingssysteem detecteren. De internetgigant Google wil hackers aanzetten tot een goed doel om in te breken in hun eigen besturingssysteem. Google prees hiervoor tot 3,14159 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) aan prijzengeld.



Dus de groep wil potentiële gaten in de beveiliging van het Google Chrome-besturingssysteem op de baan vinden, zei het bedrijf maandag in een bericht op het Chrome-blog.


De hackers zwaaien met 110 000 of $ 150.000 als ze via een aangetaste website toegang krijgen tot een computer waarop Chrome OS wordt uitgevoerd. In totaal zou dit dus kunnen worden uitbetaald tot 3,14 miljoen dollar, een toespeling van de wiskundefans met Google op het cirkelnummer Pi, die in de geometrie de relatie beschrijft van de omtrek van een cirkel tot zijn diameter.



Het is die derde keer dat Google zo'n hackerwedstrijd organiseert. In het verleden werd geld opgehaald wanneer hackers een gat konden vinden in de Chrome Internet-browser.

Popular

Recent Posts

Blogarchief