Euro of Eurocent? - Luister aandachtig om aankondigingen te beoordelen

Vanaf 1 augustus moeten call-by-call-aanbieders bij aankondiging aankondigen wat een telefoontje precies kost. Sommige bedrijven werken met oneerlijke trucs. Daarom is het voor consumenten de moeite waard om aandachtig te luisteren.

Sinds 1 augustus moeten call-by-call-aanbieders per aankondiging aankondigen wat een telefoongesprek precies kost. Sommige bedrijven werken met oneerlijke trucs. Het is daarom de moeite waard voor consumenten om goed te luisteren.



Sommige call-by-call-aanbieders vermelden eerst de prijs voor gesprekken via vaste lijnen en zeggen "0,55 eurocent per minuut". Alleen dan kondigt het gsm-tarief van "0,55 euro per minuut" veel sneller aan, waarschuwt het telecommunicatieportaal "Teltarif. de". Als je niet oppast, krijg je de indruk dat oproepen naar vaste en mobiele telefoons hetzelfde kosten, maar de laatste versie is 100 keer duurder.



De andere trucs zijn bijvoorbeeld frequente veranderingen van stemmen en toonhoogtes dat moet de luisteraar verwarren. Bovendien wordt aan het einde van de aankondigingstekst belangrijke informatie verborgen voor de informatie die door sommige providers wordt verstrekt, bijvoorbeeld de verwijzing naar een factuur om de vijf minuten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief