Netwerk: beëindiging van het internetadres geeft spam en malware te zien

07.11.2016 Internetgebruikers moeten altijd voorzichtig zijn wanneer ze door het World Wide Web reizen. Vooral speciale pagina-einden, die op het eerste gezicht vreemd lijken, moeten met speciale zorg worden behandeld. vorsich Pas op voor onbekende afzenders: één keer verkeerd klikken - en problemen zijn onvermijdelijk.

Iedereen die let op het einde van het internetadres in het geval van links of afzenderadressen van mails, kan zichzelf mogelijk problemen besparen met spam en malware.



Omdat er eindes zijn, ook wel Top Level Domains (TLD) genoemd, waarvan de registrars op grote schaal internetadressen verkopen en bewust aan professionele distributeurs van spammers en malware. Dit wordt aangegeven door het Spamhaus-project, een niet-gouvernementele organisatie tegen internetbedreigingen. In een recent onderzoek heeft ze de tien meest misbruikte TLD's geïdentificeerd.



Dit zijn - in afnemende volgorde van bedreiging - .science, .top, .stream, .download, .gdn, .biz, .accountant, .click, .link en. win. Het Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) heeft ook vaak de. pw, .tk en. ml TLD's in verband met malware waargenomen. Daarnaast komt het TLD. xyz vaak voor in verband met gemanipuleerde websites die de computer kunnen infecteren bij de exploitatie van kwetsbaarheden (exploits) al bij het openen van de pagina (drive-by-download).



Spamhaus-onderzoek



BSI-notitie

Popular

Recent Posts

Blogarchief