Intel: nieuwe generatie Core i-processoren

Gamers oppassen: de Amerikaanse halfgeleiderfabrikant Intel brengt op tijd voor de IFA uit nieuwe processors, die met name pc-spellen zouden moeten versnellen. Bovendien overtuigt de nieuwe generatie met een grotere energie-efficiëntie. di Van de zevende generatie Intel's kernprocessors wordt verwacht dat ze meer vermogen leveren, vooral in 4K - en 360-gradenfilms.

Intel heeft de zevende generatie van zijn Core i-processors geïntroduceerd in de aanloop naar de IFA-elektronica-show (2 tot 7 september). De 14-nanometer-gebouwde chips moeten ongeveer een tiende sneller zijn in dagelijks gebruik dan de vorige processors.



Bovendien kondigt Intel een versnelling in het internetgebruik aan met ongeveer 19 procent. De belangrijkste innovatie is de geïntegreerde grafische chip. Hij zou zelfs zonder dure extra grafische kaart 4K-films (3840 tot 2160 pixels) en 360-gradenfilms op schermen en VR-brillen kunnen brengen. Zelfs games zouden veel soepeler moeten verlopen, belooft Intel. Huidige 3D-titels zoals Blizzard's Overwatch zouden ook in HD-resolutie op notebooks onderweg moeten worden weergegeven.



Betere coördinatie van processor en grafische chip zou ook de energie-efficiëntie moeten verbeteren zonder merkbare prestatieverliezen. Dit is vooral interessant voor de mobiele chips in notebooks en convertibles. De eerste apparaten met de nieuwe Core M - en Core i-chips worden naar verwachting in september 2016 uitgebracht.



Intel Notice



Specificaties (Engels)

Popular

Recent Posts

Blogarchief