Verdeel voedsel niet in gezonde en ongezonde

Veel kinderen houden van ijs en chocolade. Maar om de traktaties te ontkennen op grond van het feit dat snoep ongezond is, contraproductief. Groenten en fruit moeten op een andere manier worden geadverteerd. elter Ouders vinden het niet gemakkelijk om hun kinderen een bewust dieet te leren.

Veel kinderen houden van ijs en chocolade. Maar om de traktaties te ontkennen op grond van het feit dat snoep ongezond is, contraproductief. Groenten en fruit moeten op een andere manier worden geadverteerd.



Ouders hebben grote invloed op de eetgewoonten van hun kind. Het speelt ook een rol in hoe ze over eten praten. "Ouders zouden voeding niet gezond of ongezond moeten noemen", zegt Maria Flothkötter, projectmanager van Healthy Living Network. Het initiatief wordt gefinancierd door het federale ministerie van voeding. De meeste ouders benadrukken dat groenten vooral gezond zijn. Aan de andere kant moet het kind beter ongezond voedsel zoals chocolade vermijden.



Dit is precies hoe het kind leert dat het voedsel dat het leuk vindt om te eten ongezond is. Het resultaat: met gezond combineert het vrij negatief, zoals een dwang om groenten te eten en verwerpt dit. Omgekeerd neemt de belangstelling van het kind voor ongezonde chocolade toe. De juiste daden zijn beter dan veel woorden: "Ouders zijn rolmodellen en het leukste vinden ze kinderen," zegt Flothkötter. Daarom moeten moeder en vader veel fruit en groenten op hun menu zetten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief