Ijssalon in New York met verkoop van ijscoupes met sprinkhanen

Altijd iets nieuws: het pure vanille-ijs van de New Yorkers is te somber. Er ontbreekt iets extra's. Nu is het hier - in de vorm van geroosterde sprinkhanen bovenop. s Zo ziet de afgewerkte Happy Hoppy er uit. Locusts waren lange tijd bekend in New York, vooral op Wall Street, omdat gewetenloze investeerders voor de bankencrisis staan. Nu landen de kleine hoppers in de metropool ook op ijsbekers en uiteindelijk in de maag van klanten.



De ijssalon La Newyorkina verkoopt tot eind augustus in de West Village in Manhattan de beker Happy Hoppy (over Fröhlich Hüpferisch). Het bestaat uit chipotle chili verrijkt vanille-ijs, mezcal caramel, een gesuikerde sinaasappelschijf en geroosterde sprinkhanen.



Ik ben dol op de smaak en consistentie, zei eigenaar Fany Gerson van het Duitse persbureau. Locusten worden genoten in verschillende delen van Mexico, waar ik vandaan kom als een lekkere snack en ik wilde ze een tijdje gebruiken omdat ik denk dat ze een geweldige toevoeging zijn aan ijs. De insecten die in het Spaans bekend staan ​​als chapulines, worden meestal geroosterd in Mexico en geserveerd met zout en limoen - of citroensap. De knapperige sprinkhanen hebben ongeveer de grootte van een vingerhoed en smaken onverwacht pittig. Veel klanten vergelijken hun smaak ook met die van havermout, zei werknemer Roy Martinez. De ijscoupe kost ongeveer tien euro.



La Newyorkina

Popular

Recent Posts

Blogarchief