De meeste internetgebruikers winkelen ook in het buitenland

Steeds meer Duitsers bestellen op internet en ook andere landen profiteren ervan. Want als de goederen alleen daar verkrijgbaar zijn, schrikken klanten niet terug voor hogere verzendkosten. internetshoppin Winkelen op internet wordt steeds populairder. Ondertussen krimpt de online klantenkring niet van het kopen in het buitenland.

Meer en meer Duitsers bestellen op internet en buitenlanders profiteren er ook van. Want als de goederen alleen daar verkrijgbaar zijn, schrikken klanten niet terug voor hogere verzendkosten.



Drie op de vijf internetgebruikers in Duitsland hebben online iets online besteld. Reden hiervoor is onder andere de prijs. Dit is het resultaat van een onderzoek van het marktonderzoeksbureau Innofact onder ongeveer 1000 surfers. Zestig procent van hen heeft minstens één keer in het buitenland gewinkeld, bij voorkeur in winkels in het Verenigd Koninkrijk, China en de VS. De studie werd uitgevoerd in opdracht van het bedrijf Ebay.



Veel online shoppers bestellen voornamelijk buiten Duitsland, omdat ze goederen krijgen die niet in Duitsland verkrijgbaar zijn (85 procent). Lage prijzen (77 procent) en direct contact met regionale handelaars (65 procent) zijn ook redenen voor velen. Iedereen die niet in het buitenland winkelt, is bang voor juridische problemen en hoge verzendkosten (72 procent elk).

Popular

Recent Posts

Blogarchief