Windows XP nog steeds in gebruik - Expert: «Tikkende tijdbom»

nich Overal niet afgemeld: veel computers draaien nog steeds op het oude besturingssysteem Windows XP.

Het oude besturingssysteem van Microsoft Windows XP is nog steeds een half jaar nadat het einde van de ondersteuning in Duitsland nog steeds in gebruik is.

Volgens de metingen van het analysebedrijf Statcounter liep het systeem in september naar 6,89 procent van de gebruikte computers.



Vooral in bedrijven vinden experts het gebruik van zorgen. "Windows XP op netwerkcomputers van bedrijven is een tikkende tijdbom", zegt Axel Oppermann, analist van het adviesbureau Avispador. Degenen die het systeem gebruiken, handelen "schromelijk nalatig" en brengen niet alleen hun eigen bedrijf in gevaar, maar ook die van hun partners. "Het is niet de vraag of, maar wanneer de IT zal worden gehackt."



Microsoft stopte de ondersteuning voor het meer dan 14 jaar oude besturingssysteem op 8 april, na een lange periode van aanloop. Volgens Statcounter had destijds 10,42 procent van de gebruikers in Duitsland het systeem nog in gebruik.



Alleen in uitzonderlijke gevallen had Microsoft verdere ondersteuning aan sommige zakelijke klanten gegeven. Met het verlies van ondersteuning en beveiligingsgaten worden niet langer volgepropt. Microsoft biedt ondersteuning aan kleine en middelgrote ondernemingen met behulp van een partnernetwerk.



Statcounter

Popular

Recent Posts

Blogarchief