Facebook laat korte films filmen voor 3D-bril Oculus

De ontwikkelaars van de 3D-bril Oculus experimenteren met nieuwe filmervaringen, die de kijker midden in de actie zouden moeten plaatsen. wa Wat Oculus Rift-koper Facebook met de bril doet, staat nog te bezien.

De ontwikkelaars van de Oculus 3D-bril experimenteren met nieuwe soorten filmervaringen die zijn ontworpen om de kijker in actie te krijgen.



De Oculus Story Studio plant dit jaar vijf korte animatiefilms. De eerste van deze, Lost, werd getoond op het Sundance Film Festival in Park City, Utah.



De bril heeft een scherm voor de ogen van de gebruiker en sensoren die zijn bewegingen detecteren. Dit kunnen zeer realistische ervaringen zijn in de gegenereerde virtual reality, de apparaten zijn nog steeds nogal onhandig en niet klaar voor de massamarkt. Facebook verwierf ontwikkelaar Oculus VR voor ongeveer $ 2,3 miljard afgelopen zomer.



Kort daarna meldde The Information dat het online netwerk Hollywood enthousiast probeerde te maken over de technologie. The Story Studio heeft nu medewerkers aangenomen van de bekende animatiestudio Pixar.



Video met de Oculus Story Studio

Popular

Recent Posts

Blogarchief