Baarmoederhalskanker: afrekenen betaalt tweede test

in geval van een afwijking Bij vrouwen ouder dan 20 jaar neemt de wettelijke ziekteverzekering eenmaal per jaar een celzwabbertest voor de vroege opsporing van baarmoederhalskanker. Als een controletest vereist is, dragen de fondsen de kosten opnieuw.

Bij vrouwen ouder dan 20 jaar neemt de wettelijke ziekteverzekering één keer per jaar een celzwabbertest voor de vroege opsporing van baarmoederhalskanker. Als een controletest vereist is, dragen de fondsen de kosten opnieuw.



De resultaten van het eerste onderzoek een nauwkeurig resultaat of de bevinding is opvallend, te betalen in contanten ook wel HPV-test als het Instituut voor kwaliteit en efficiëntie in de gezondheidszorg (IQWiG) in Keulen uitgelegd. Meestal, maar ook de kosten van een HPV-test aannemen na een operatie om te controleren of de behandeling van kanker succesvol was



Opt vrouwen zonder specifieke medische reden voor de HPV-test -. Misschien omdat haar dokter heeft hem - zij moeten uit eigen zak hem over het te financieren. Hij telt dan voor Individual Health Services (IGeL). De test kan worden gebruikt om te bepalen of humaan papillomavirus (HPV) aanwezig is in het cervicale weefsel en, zo ja, welk type virus het is. Afhankelijk van het type neemt het risico op baarmoederhalskanker aanzienlijk toe.



Of een vrouw het aanvullende onderzoek als zinvol beschouwt, hangt af van hoe zij de voor - en nadelen beoordeelt, legt IQWiG uit op zijn portaal voor gezondheidszorg. Daar zullen geïnteresseerde partijen details vinden over zowel de onderzoeksmethoden als de voordelen en risico's.

Popular

Recent Posts

Blogarchief