Patchdag: update Office en Flash Player

Computergebruikers zouden er zeker van moeten zijn om verschillende belangrijke programma's op hun machines bij te werken. Met de updates sluiten Microsoft en Adobe enkele kritieke beveiligingsproblemen.

Computergebruikers zouden er zeker van moeten zijn verschillende belangrijke programma's op hun machines bij te werken. Met de updates sluiten Microsoft en Adobe enkele kritieke beveiligingskwetsbaarheden.



Microsoft en Adobe brachten bijna gelijktijdig software-updates, de zogenaamde patches, voor Windows, Office en de Flash Player uit. Als u automatische updates onder Windows en Flash hebt geactiveerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het downloaden en installeren. Om de updates eindelijk te activeren, moet de pc echter worden afgesloten en opnieuw worden gestart.



Met zijn patches sluit Microsoft in totaal zeven beveiligingskwetsbaarheden in verschillende programma's, waarvan er vijf door de ontwikkelaar zelf als kritiek worden geclassificeerd. Aanvallers kunnen dezelfde rechten krijgen als een geregistreerde gebruiker met gemanipuleerde lettertypebestanden of RTF-formaat documenten, wat aanzienlijke schade veroorzaakt, waarschuwt het bedrijf. Hetzelfde geldt voor de beveiligingslekken in Flash Player, die niet alleen Windows, maar ook Linux en OS X hebben getroffen. Gebruikers kunnen op http://dpaq. com/ObblC controleren welke versie van de software ze hebben geïnstalleerd. De huidige en veilige versie heeft het nummer 11.5.502.135.

Popular

Recent Posts

Blogarchief