Marktaandeel van Windows 8 groeit - heel langzaam

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft Windows 8 vestigt zich wereldwijd op desktopcomputers - in kleine stappen. Ongeveer negen maanden na de lancering komt het systeem naar de Amerikaanse serviceaanbieder Net Applications, met een marktaandeel van 5,4 procent. startscree Startscherm van Windows 8.1.: Microsoft had Windows 8 na felle kritiek en gematigde verkoop in razendsnel tempo herzien.

In juni had Windows 8 voor het eerst de drempel van vijf procent overschreden (5,1 procent) en deed zijn voorganger Windows Vista het beter.



Veruit de dominantie van Windows 7 op de desktopcomputers is 44,5 procent. Het verouderende Windows XP, dat al bijna 12 jaar op de markt is, heeft vandaag nog steeds een marktaandeel van 37,2 procent. Op 8 april 2014 zal Microsoft-ondersteuning voor Windows XP eindelijk verlopen. Daarom wordt voor de herfst een belangrijke verschuiving verwacht, omdat bedrijven met name afscheid zullen nemen van dreigende beveiligingsrisico's van XP.



Met 91,3 procent is Windows nog steeds het dominante besturingssysteem op desktopcomputers in de verschillende versies. Apple's Macintosh-computers komen uit op 7,2 procent, het gratis Linux-systeem op 1,3 procent.



Netto-applicaties evalueren de browsergegevens van bezoekers van meer dan 40.000 sites over de hele wereld en berekenen de marktaandelen van de desktop Computer.



Netto toepassingen

Popular

Recent Posts

Blogarchief