Rapport: de oprichter van Twitter wil burgemeester van New York zijn

Volgens een rapport van het prestigieuze Amerikaanse televisiemagazine "60 Minutes" wil de medeoprichter van het online netwerk Twitter de politiek in. Jack Dorsey wil burgemeester van de stad New York worden, meldde het CBS-magazine op zondag (lokale tijd). mitbegründe Medeoprichter van het online netwerk Twitter, Jack Dorsey.

Het station sprak meerdere keren met Dorsey, maar hij bevestigt zijn plannen niet direct in de post. "Wat ik zo leuk vind aan New York is deze elektriciteit, die ik hier meteen voel", zei hij in het tv-verslag. Ook op zijn Twitter-profiel gaf hij geen commentaar op mogelijke politieke ambities.



Dorsey is een van de vier oprichters van het online netwerk Twitter. Vervolgens richtte hij de betalingsdienst Square op, waarmee creditcardbetalingen via mobiele telefoon mogelijk zijn en nu 200 miljoen gebruikers telt. Het zakenmagazine Forbes schat zijn vermogen op $ 1,1 miljard. Een mogelijk obstakel voor een politieke carrière Dorseys heeft de reporter van de '60 Minutes' echter al gemaakt: Dorsey is erg verlegen en stil. "Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat ik meer moet communiceren," zei hij. Voor een baan in New York zou hij ook moeten verhuizen: Twitter en Square zijn in San Francisco.



Rapport van 60 minuten



Twitter-profiel van Dorsey

Popular

Recent Posts

Blogarchief