Studie: bijna alle tieners hebben een mobiele telefoon

ei Een mobiele telefoon is nu standaardapparatuur voor jonge mensen in Duitsland.

Uw eigen mobiele telefoon is nu standaard voor jonge mensen in Duitsland. Bijna iedereen heeft zijn eigen mobiele telefoon voor mensen ouder dan 14 en 92% van de 12 tot 13-jarigen, volgens de JIM studie gepubliceerd op vrijdag.



Smartphones verspreiden zich snel onder tieners: 72 procent heeft zo'n multimediatelefoon met internettoegang, drie keer zoveel als in 2011.



Met smartphones gebruiken meer jongeren internetflatrate en apps. Vooral populair is het nieuwsprogramma WhatsApp. Volgens de studie is volgens zeventig procent van de eigenaren van mobiele telefoons voor mobiele telefoons WhatsApp geïnstalleerd. Daarnaast zijn sociale netwerken zoals Facebook en mobiele games populaire apps.



Voor de JIM-studie werden 1200 jongeren geïnterviewd tussen mei en juli. Het wordt uitgevoerd door het Staatsinstituut voor Communicatie Baden-Württemberg, het Staatscentrum voor Media en Communicatie Rijnland-Palts en het Südwestrundfunk. De resultaten zijn representatief voor de 6,5 miljoen adolescenten van 12 tot 19 jaar in Duitsland.



JIM-onderzoek

Popular

Recent Posts

Blogarchief