Kerstmis met dementerende familieleden vieren

De meeste mensen brengen Kerstmis door met hun gezin. Als iemand lijdt aan de ziekte van Alzheimer, moet men hem niet uitsluiten van de voorbereidingen voor het festival - maar betrek hemzelf via praktische taken. weihnachte Kerstmis wordt het beste gevierd in een vertrouwde omgeving, anders kan het de dementieland snel overweldigen. (

De meeste mensen brengen Kerstmis door met hun gezin. Als iemand lijdt aan de ziekte van Alzheimer, moet hij niet worden uitgesloten van de voorbereidingen voor het festival, maar moet hij specifiek worden betrokken bij praktische taken.



Mensen met de ziekte van Alzheimer moeten bij Kerstmis met eenvoudige activiteiten worden betrokken. Familieleden moedigen hen bijvoorbeeld aan om de tafel op te zetten, groenten schoon te maken of koekjes te koken. "Het is goed als je banen vindt die de getroffenen niet overbelasten", zegt Martin Haupt, vicevoorzitter van de Duitse Vereniging voor Gerontologische Psychiatrie en Psychotherapie (DGGPP). Om de patiënten een gevoel van onafhankelijkheid te geven, zouden familieleden alleen hulp moeten geven, als er geen andere manier is.



Kerst moet worden gevierd in de vertrouwde omgeving, anders kunnen patiënten met dementie snel overweldigd en in de war raken. Een overbelast dagelijks programma is daarom niet geschikt. Het is beter om bekende rituelen in te plannen, zoals de gebruikelijke wandeling of het zingen van traditionele kerstliederen. Deze dingen herinneren de getroffenen aan het verleden dat ze zich meestal meer verbonden voelen met het heden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief