Gevaren van Candy Sprays: waar ouders op moeten letten

Kinderen mogen geen gebruik maken van zogenaamde Candy Sprays alleen onder toezicht van een volwassene. Want als het onjuist gebruikt wordt, kan het citroenzuur in de snoep te krijgen op de huid, de slijmvliezen of de ogen en irritatie veroorzaken.

kinderen moeten gebruik maken van zogenaamde Candy Sprays alleen onder toezicht van een volwassene. Want bij onjuist gebruik, het citroenzuur in de snoep kan vallen en irritatie van de huid, slijmvliezen en ogen.



Candy Sprays kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen. Alvorens het consumentencentrum Mecklenburg-Vorpommern in Rostock te waarschuwen. Vooral voor kinderen, de belangrijkste doelgroep van deze spray snoep, bestaat het risico dat ze de vloeistof in de ogen spuiten, legt voedingsdeskundige Sandra Reppe van de Consumer Department uit. Het effect van citroenzuur op de huid, slijmvliezen, ogen en glazuur hangt af van de concentratie, de pH van het product, de duur van de werking en de frequentie van toediening. "Het brandt ongemakkelijk, dus alleen snel spoelen helpt", adviseert Reppe. Uit voedingsoogpunt zijn snoepsprays een traktatie die kinderen toch niet nodig hebben.



Het federale instituut voor risicobeoordeling (BfR) beschouwt snoepsprays ook niet als veilig. Het risico bestaat dat de sproeikop wordt losgeschroefd en een grotere hoeveelheid van het product wordt gedronken. De instructies voor gebruik op het etiket van het product zijn niet voldoende voor kinderen. Omdat zelfs het laagste citroenzuurgehalte schadelijk is voor de gezondheid.



Voor een speciale Candy Spray product als schadelijk voor de gezondheid voedingsmiddelen daarnaast heeft het federale bureau van consumentenbescherming en voedselveiligheid (BVL) waarschuwt op de portal Lebensmittelwarnung. de.

Popular

Recent Posts

Blogarchief