Google verbiedt adblockers uit de Play Store

Google heeft een aantal verschillende adblocking-apps verwijderd van de eigen App Store Play. Dit werd donderdag bevestigd door een woordvoerder van het bedrijf. Eerder hadden de makers van de app "Adblock Plus" geklaagd dat hun programma vanuit Google Play was gevlogen.

Google heeft verschillende ad blocking-apps verwijderd van de eigen App Store Play. Dit werd donderdag bevestigd door een woordvoerder van het bedrijf. Eerder hadden de makers van de app "Adblock Plus" geklaagd dat hun programma vanuit Google Play was gevlogen.



De toepassing leidt internetverkeer om van mobiele apparaten en filtert reclame-inhoud eruit. Dat irriteerde Google, vermoedt de app-aanbieders - omdat Google zijn geld verdient, vooral met reclame. Men blokkeert in principe niet tegen advertenties, laat de "Adblock" - makers weten. "We laten onze gebruikers kiezen om advertenties op hun apparaten te onderdrukken of om bepaalde pagina's met advertenties toe te staan."



Google wijst er echter op dat de providers niet voldeden aan de specificaties van het internetbedrijf. Volgens de bepaling van Google mogen apps niet interfereren met, interfereren met of schade toebrengen aan diensten van derden. "Om Google Play-gebruikers een positieve ervaring te bieden, verwijderen we apps die ons beleid schenden", zei een woordvoerder van Google.

Popular

Recent Posts

Blogarchief