Jeuk en roodheid van het oor kunnen wijzen op een schimmelinfectie

Earache is voor velen een van de meest onaangename symptomen. De trigger is vaak een te goed bedoelde oorhygiëne. Als de uitwendige gehoorgang rood is en jeukt, moet de arts worden geraadpleegd.

Earache is voor velen een van de meest onaangename symptomen. De trigger is vaak een te goed bedoelde oorhygiëne. Als de uitwendige gehoorgang rood wordt en jeukt, moet de arts worden geraadpleegd. Jeuk en roodheid van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang kunnen te wijten zijn aan een schimmel - of bacteriële infectie. Als het oor nat is en gevoelig voor aanraking, zijn er andere mogelijke tekenen hiervan, evenals pijn bij het kauwen of het gevoel van het hebben van watten in het oor. Dit wordt opgemerkt door Wolfgang Hornberger van de Duitse beroepsvereniging van Otolaryngologen in Neumünster. Bovendien kan het gebeuren dat de aangedane persoon soms slechter hoort, omdat de gehoorgang gezwollen is door de ontsteking.



Volgens Hornberger zijn dergelijke infecties echter gemakkelijk te behandelen. Vooral mensen met diabetes moeten zo vroeg mogelijk worden behandeld. Omdat het bij hen mogelijk is dat de behandeling wat langer duurt, omdat hun immuunsysteem in feite verzwakt is. Bacteriën en schimmels zijn bijzonder eenvoudig te repliceren als de huid in het oor zelfs lichtelijk is gewond. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer wattenstaafjes verkeerd worden gebruikt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief