Bastei Lübbe: overeenkomst met Amazon maakt verdere groei mogelijk

baste Lübbe baas Thomas Schierack leverde geen details van het contract te vermelden.

Lübbe ziet de overeenkomst met Amazon in de e-boek als een belangrijke toekomstige stap.



"We willen digitaal groeien, vooral imAusland," zei de chief executive van de beursgenoteerde uitgever, Thomas Schierack, op woensdag de Frankfurter Buchmesse het persagentschap dpa. moest daarom mee te werken met 's werelds grootste distributeur van e-books.



Ze hadden snel onderhandeld met Amazon en lange termijn "goede regeling" gevonden. De groep is in de VS en Duitsland met andere uitgevers in de clinch, omdat hij e-books hoge kortingen tot 50 procent eist.



Schierack wilde geen details over het contract geven. De voorwaarden zorgden er echter voor dat de e-boeken van Bastei Lübbe via Amazon wereldwijd werden verspreid. Bastei Lübbe, de op drie na grootste uitgever van Duitse uitgevers en bekend als Jerry Cotton, ziet vooral de VS als een belangrijke markt voor zijn multimediatoepassingen.



Het vaste bedrag voor e-books op de Kindle Unlimited-service dat dinsdag door Amazon is aangekondigd houdt Schierack ook in goede handen. "Het front zal hier afbrokkelen", zei de manager. Een flatrate voor uitgevers is echter alleen winstgevend met een combinatie van oudere titels (backlist) en nieuwigheden. Bastei Lübbe is een van de weinige Duitse huizen die zich bij het Amazon-aanbod aansloot.

Popular

Recent Posts

Blogarchief