App-wonderkind d'Aloisio laat zijn school af

Tiener-programmeur Nick d'Aloisio werd rijk met het verkopen van zijn app aan Yahoo - maar eerst studeert hij af. Tegelijkertijd werkt hij in een full-time baan bij Yahoo, zei de nu 18-jarige Brit op de LeWeb Paris internetconferentie op dinsdag. D'Aloisio had de app Summly ontwikkeld, die automatisch lange teksten naar een paar tweaks Alinea's verlaagd. Yahoo kocht zijn mini-programma in maart van dit jaar en betaalde volgens Amerikaanse mediaberichten ongeveer $ 30 miljoen.


D'Aloisio wilde dinsdag de aankoopprijs niet bevestigen. Hij zei niet hoeveel hij had verdiend. Verschillende investeerders waren betrokken bij Summly op het moment van de verkoop, de eerste ronde van financiering van $ 300.000, hij was al 15 jaar achter de rug. Hij heeft het algoritme achter Summly ontwikkeld omdat hij gefrustreerd was over het weergeven van internetzoekresultaten bij de voorbereiding van het examen, zei D'Aloisio.



Summly-technologie wordt nu gebruikt voor zoekvoorbeelden van Yahoo Internet. D'Aloisio moet het verder ontwikkelen als productmanager. "Op een gegeven moment wil ik weer een nieuw bedrijf beginnen," zei hij. Dit kunnen online cursussen zijn omdat ze met name interessant zijn voor mensen die kennis over internet willen delen.



Yahoo voor de summly-aankoop



Rapport van "All Things D"

Popular

Recent Posts

Blogarchief