Apple introduceert duurdere iPad met meer opslag

Apple breidt zijn assortiment van iPad-modellen uit onder toenemende concurrentiedruk door een duurder apparaat met tweemaal zoveel geheugen. Daarom plaatst de Groep zijn tabletcomputer nog meer als een alternatief voor de klassieke pc. da De nieuwe iPad moet een grotere opslagcapaciteit hebben, maar verder lijkt het op het huidige model.

Apple breidt zijn assortiment van iPad-modellen uit met een duurder apparaat met tweemaal zoveel geheugen onder groeiende concurrentiedruk. Daarom plaatst de Groep zijn tabletcomputer nog meer als een alternatief voor de klassieke pc.



De iPad met een opslagcapaciteit van 128 gigabyte die op 5 februari in de handel komt, heeft Apple aangekondigd. De prijs is 799 euro voor de WLAN-versie en 929 euro voor de mobiele versie. Ze zijn elk 100 euro duurder dan het vorige topmodel met 64 gigabytes aan opslagruimte.



Apple had afgelopen najaar haar iPad-aanbod uitgebreid met de goedkopere iPad mini met een kleiner scherm. Het bedrijf noemde geen verkoopcijfers voor de afzonderlijke iPad-versies. In alle modellen heeft Apple in het kwartaal 22,9 miljoen tabletcomputers verkocht. CEO Tim Cook erkende echter dat de iPad mini veel minder winstgevend is dan andere Apple-apparaten. Het duurdere iPad-model zou de verliezen opnieuw kunnen compenseren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief