Zwitserse overheidsmedewerker maakt een plons met Twitter-naaktfoto's

Een secretaresse op het hoofdkantoor van de regering en het parlement van Zwitserland geniet regelmatig duizenden fans op Twitter met naaktfoto's van haar kantoor. Dat is wat het onderzoek "Neue Zürcher Zeitung" heeft onthuld.



De foto's tonen "hun primaire en secundaire geslachtskenmerken", zo meldde de krant - zonder de naam of link naar het Twitter-account te publiceren.



De toegeeflijke secretaresse in het Bernese Federale Huis is zich er terdege van bewust dat zelfs oversten of werknemers de foto's ooit kunnen zien. "Het onderwerp houdt me bezig", zei de vrouw, die op verzoek meer dan 11 000 gebruikers op Twitter zou volgen. Ze ziet de opnames echter als een deel van haar privéleven en ziet daarom geen belangenconflict met haar professionele functie.



De kantoorruimte is echter herkenbaar, aldus de krant. De personeelsafdeling had aanvankelijk geen mening beschikbaar. In een officiële aanbeveling voor Zwitserse overheidsmedewerkers staat: «Publiceer op internet alleen afbeeldingen en teksten die u ook op elk moment aan uw collega's, werknemers of leidinggevenden kunt tonen.»



Meld NZZ. ch

Popular

Recent Posts

Blogarchief