Sport maakt kinderen ook mentaal fitter

wichti Het is belangrijk dat de kinderen van de sport genieten.

Als een kind dagelijks stoom af kan blazen, zijn ze ook beter in het oplossen van cognitieve tests. Dit suggereert een onderzoek uitgevoerd in de VS. De onderzoekers schrijven de resultaten toe aan de sociale contacten die uit de sport voortkomen.



Als kinderen regelmatig bewegen, zijn ze ook mentaal fitter. Dit blijkt uit een nieuwe studie uit de VS, waarnaar de professionele vereniging van kinderartsen (BVKJ) verwijst. U kunt zich dus beter concentreren, cognitieve taken beter oplossen en meer mentaal flexibel zijn bij het uitvoeren van verschillende taken. Bovendien helpt sport botten en spieren goed te ondersteunen, voorkomt overgewicht en heeft het een positief effect op de bloedlipiden en bloeddruk.



Bij de studie waren 221 kinderen tussen acht en negen jaar betrokken, die zich toevallig in een periode van negen maanden bevonden. Het sportprogramma werd verdeeld of op een wachtlijst geplaatst. De sportgroep voltooide dagelijks minstens 70 minuten na de les een matig tot inspannend programma. De kinderen kunnen maximaal 120 minuten actief zijn. Hoe meer ze meededen, hoe beter ze deden in de cognitieve tests. De onderzoekers vermoeden echter ook dat verhoogde mentale prestaties gerelateerd zijn aan sociale contacten in de sport. Volgens de BVKJ is het belangrijk dat de sport leuk is voor de jeugd.



BVKJ op het net

Popular

Recent Posts

Blogarchief