Collector of pragmaticus: Typologie van eigenaren van schoenen

fü De juiste schoenen voor elke gelegenheid: achter hen is vaak de wens om goed voorbereid te zijn op elke situatie, zegt de psycholoog Michael Thiel.

Hoge hakken, ballerina's of versleten sneakers - er zijn er veel. Vrouwen houden er vooral van om ze op te potten. Er zijn echter verschillen tussen de eigenaren. Een beetje typoloog:



De prgamatist: moeilijk te geloven. "Er zijn vrouwen die niet veel interesse hebben in schoenen", zegt psycholoog Michael Thiel uit Hamburg. In haar kast vind je alleen de essentiële dingen: twee paar casual schoenen, een paar sportschoenen en misschien een paar pumps voor speciale gelegenheden. Ze krijgt zelden meer dan vijf paren.



De enige voor alles: deze schoeneneigenaar heeft meer schoenen dan ze echt nodig heeft. Erachter staat echter de wens om voorbereid te zijn op elke situatie. "Dit is nog geen schoenenbedrijf", zegt Thiel. "Ze heeft iets voor elke gelegenheid - van rubberlaarzen tot flip-flops."



De verzamelaar:" Ze heeft zeer onpraktische, maar vooral mooie schoenen ", zegt de psycholoog. Schoenen zijn voor de fetisjist een verzamelobject en geen koopwaar. "Ze is er net zo trots op als op juwelen." Dit soort vrouwen is echter niet ongecompliceerd: "Als je met haar naar de Noordzee wilt reizen, heeft ze ten minste vijf verschillende paar schoenen - maar ze garandeert geen rubberen laarzen."

Popular

Recent Posts

Blogarchief