Alleen voor twee - paren hebben een beschutte ruimte nodig

Jij bent het belangrijkste voor mij!' - Dit gevoel moet altijd overgaan op elkaar geliefden. Hier kan een terugtrekking helpen, waarvan eventuele storingsbronnen worden geweerd. nu Alleen jij en ik: koppels moeten bewust een retraite maken die alleen voor beiden toegankelijk is.

'Jij bent het belangrijkste voor mij!' - Dit gevoel moet altijd overgaan op elkaar geliefden. Hier kan een retraitegebied worden geholpen, van waaruit elke storingsbron kan worden verbannen.



Paren hebben een plaats nodig die ze exclusief met elkaar delen. Dat kan het bed zijn, maar ook een andere kamer. Mobiele telefoons en andere apparaten hebben daar niets verloren. Als een van de partners bijvoorbeeld SMS gaat sturen naar vrienden of collega's, zou de ander moeten handelen. Omdat de partner ermee signaleert: in plaats van met jou verkies ik uitwisseling met andere mensen, legt Berit Brockhausen, psycholoog en Paarberaterin uit.



Het is belangrijk om terug te gaan van vriend of vriendin de terugtocht. Daarnaast moet het paar samen overwegen wat het kan doen om er weer van te genieten. "Als koppel moet ieder van ons telkens opnieuw het gevoel hebben dat wij de andere persoon ter wereld zijn en we hebben maar een paar minuten per dag nodig", zegt Brockhausen in het tijdschrift "Emotion" (uitgave april 2013). Als deze echter ontbreken, is het riskant voor de liefde.

Popular

Recent Posts

Blogarchief