Als u allergisch bent voor cosmetica

Allergieën voor nieuwe cosmetische producten zijn niet altijd meteen merkbaar. Dit kan tot drie dagen duren, legt Hans-Georg Dauer van de Beroepsvereniging van Duitse dermatologen uit. Hij geeft tips over hoe te reageren. neu Nieuwe cosmetica moeten worden getest voordat ze op de binnenarm worden gebruikt. (

Allergieën voor nieuwe cosmetische producten zijn niet altijd onmiddellijk merkbaar. Dit kan tot drie dagen duren, legt Hans-Georg Dauer van de Duitse Dermatologenvereniging uit, en geeft tips over hoe te reageren.



Als jeukende of branderige huid of zwelling of blaren zichtbaar zijn, adviseert Hans-Georg Dauer een huidtest met de dermatoloog. Kortom, nieuwe cosmetica moeten vóór gebruik worden getest aan de binnenkant van de onderarm. Zo kan worden bepaald of de huid de geurstof of conserveermiddelen verdraagt. Dit geldt ook voor natuurlijke cosmetica.



De trigger voor een allergie is zowel van nature voorkomende bestanddelen van essentiële oliën, als synthetisch geproduceerde geurstoffen. Als de dermatoloog is allergisch voor bepaalde geuren vond dit moet in de toekomst worden voorkomen.



Cosmetica fabrikanten hebben absolue de 26 belangrijkste allergene geurstoffen zoals eik mos of lijst kaneelaldehyde op hun producten. Daarom adviseert de betrokken periode, lees altijd de ingrediënten op de verpakking. Wie allergisch is voor een niet-declarabele additieven moeten de producten kiezen om zich zonder geur. Kamersprays, geurlampen en geurkaarsen moeten ook worden vermeden, omdat de geuren de slijmvliezen van de luchtwegen kunnen irriteren en geïrriteerd hoesten kunnen veroorzaken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief