Verwijder back-ups van de Tijdmachine

Back-upkopieën van computergegevens zijn uiterst waardevol. Veel gebruikers maken daarom automatisch back-ups. Maar u wilt bepaalde bestanden niet expliciet archiveren. Mac-gebruikers kunnen deze uitsluiten van de back-up. mi Met slechts een paar klikken kunnen Mac-gebruikers kiezen welke bestanden of mappen ze niet willen dat automatische back-up volgt.

De Time Machine is een ingebouwd beveiligingsnet voor Mac OS X voor alles dat op de Mac is opgeslagen. Indien gewenst, maakt Mac OS X automatisch een back-up van wat belangrijk is op een externe schijf. Soms wilt u echter niet dat bepaalde bestanden of mappen expliciet worden gearchiveerd, bijvoorbeeld om veiligheidsredenen.



Om een ​​specifiek bestand of een specifieke map van een Mac-reservekopie te verwijderen met Time Machine, openen gebruikers eerst de meest recente back-up, Klik hiervoor op het pictogram Time Machine boven in de menubalk en selecteer de optie "Open Time Machine".



Schakel vervolgens over naar de map die het item bevat dat niet in de back-up zou moeten verschijnen. Nu volgt een klik met de rechtermuisknop op het relevante bestand of de relevante map. Als u op «Alle back-ups van 'naam verwijderen klikt, zorgt u ervoor dat het geselecteerde element na een definitieve bevestiging uit alle vorige Time Machine-back-ups wordt verwijderd.



Meer computeruiteinden op internet

Popular

Recent Posts

Blogarchief